CRM-relatiebeheer-customer-relations-management-groothandel-solidis

Als een groothandel zich érgens mee kan onderscheiden, dan is het wel met goed relatiebeheer. Solidis beheert uw klanten- en leveranciersinformatie en ondersteunt alle bedrijfsprocessen vanuit het relatieperspectief. Zodat u elke klant precies de aanbiedingen kunt doen die hem aan zullen spreken.

Digitaal winkelen

Steeds meer klanten zullen hun bestellingen online doen. Daarnaast blijven er ook mensen die liever zelf de winkel bezoeken. Zelfs winkelen op locatie kan digitaal. De klant kan zijn inkopen met een scanner ‘inschieten’ in een virtuele caddie op een tablet. Na validatie krijgt hij direct een offerte die hij bij de kassa kan betalen. Zijn boodschappen worden intussen verzameld en gereed gemaakt bij de uitgiftebalie.

Relatiebeheer op maat

Solidis is een kennissysteem dat bestelpatronen van klanten bijhoudt en een signaal geeft bij grote fluctuaties. Zo kan een account manager ingrijpen als iemand ineens veel minder gaat bestellen. Het systeem kan ook afspraken vastleggen en kortingen per cliënt automatisch verwerken tijdens het bestelproces. Daarnaast kunt u met Solidis uw commerciële communicatie met (groepen) klanten verzorgen.

Voordelen voor groepen

Een handige functie van Solidis is het definiëren van groepen klanten, voor franchise- of inkooporganisaties. Met prijsafspraken, gezamenlijke inkoop en centrale facturatie. Een van onze klanten levert bijvoorbeeld aan een grote groep horeca-bedrijven, waarbij alle inkoopgegevens samengevoegd worden onder de holding, terwijl we wel de facturatie splitsen. Zo kunt u een groep klanten precies de (beleids) informatie bieden die ze nodig hebben, naar wens gesplitst of juist gegroepeerd.

Wanbetalerbeheer

Klanten die nog (te) oude onbetaalde rekeningen hebben lopen, pikt Solidis er gemakkelijk uit. Melden zij zich bij de balie, dan kan iemand ze even persoonlijk ontvangen en overleggen over de juiste afhandeling van uitstaande betalingen en een eventuele nieuwe levering. Solidis is zelfs slim genoeg om klanten die zich opnieuw proberen in te schrijven te signaleren. Dit doordat er bijna altijd wel overeenkomsten (geboortedatum, naam, bankrekening, leveringsadres) blijven die identificatie mogelijk maken.

Meer weten op welke manier relatiebeheer ook uw bedrijfsprocessen kan ondersteunen? 

Wij komen graag Solidis demonstreren.

Distri Data BV
Vijzelmolenlaan 6a
3447 GX Woerden
T: + 31 30 692 82 82
E: info@distridata.nl
KvK Utrecht 30062276
BTW NL0062.54.627B01