Voorraadbeheer en magazijn

Voorraadbeheer omvat zowel magazijnbeheer als het bijhouden van de actuele inventaris in de winkel. Solidis is een ‘lerend systeem’ en voorspelt de totale voorraadbehoefte steeds nauwkeuriger.

Magazijnbeheer en voorrraadbeheer

Voorraadbeheer omvat zowel magazijnbeheer als het bijhouden van de actuele inventaris in de winkel. Solidis, de groothandel-software van Distri Data, is een echt kennissysteem. Het leert van ervaringen uit het verleden en kan daardoor het te verwachten voorraadverloop steeds beter voorspellen. Tot een precisieniveau waar zelfs de meest ervaren magazijnmeester niet aan kan tippen.

Continue inventarisatie

Solidis ondersteunt het beheer van artikelen op meerdere locaties en het uitvoeren van periodieke  partiële inventarisaties. Doordat het systeem bovendien op elk moment ‘live’ inkoop-, levering- en verkoopvolumes kan controleren heeft de magazijnmeester altijd actueel inzicht in de voorraad.

Voorraad optimalisatie en bestelsuggesties

Het zelflerende systeem is in staat historische verkoopvolumes te matchen met voorraadniveaus, om op basis van de ervaringen uit het verleden de toekomstige behoefte te voorspellen. Solidis weet hoeveel van een bepaald product gewoonlijk omgezet wordt, en kan dus tijdig signaleren wanneer iets op dreigt te raken. Om vervolgens een bestelsuggestie te doen of – bijvoorbeeld voor non-food of lang houdbare artikelen of artikelcategorieën – zélf volautomatisch tot bestelling over te gaan. Al dan niet na controle door de verantwoordelijke medewerker of magazijnmeester, die voor het schap ‘live’ de voorraad kan checken met een scanner.

Meer weten op welke manier relatiebeheer ook uw bedrijfsprocessen kan ondersteunen? 

Wij komen graag Solidis demonstreren.

Distri Data BV
Vijzelmolenlaan 6a
3447 GX Woerden
T: + 31 30 692 82 82
E: info@distridata.nl
KvK Utrecht 30062276
BTW NL0062.54.627B01